x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Franţa nu este într-un război al civilizaţiilor, deoarece 'asasinii' nu reprezintă nicio civilizaţie, spune Francois Hollande

Franţa nu este într-un război al civilizaţiilor, deoarece 'asasinii' nu reprezintă nicio civilizaţie, spune Francois Hollande

16 Noi 2015   •   17:46
Franţa nu este într-un război al civilizaţiilor, deoarece 'asasinii' nu reprezintă nicio civilizaţie, spune Francois Hollande

"Franţa nu este angajată într-un război al civilizaţiilor", deoarece 'asasinii' care au comis atentatele de la Paris 'nu reprezintă nicio civilizaţie', a declarat luni preşedintele francez Francois Hollande într-un discurs în faţa camerelor reunite ale Parlamentului, relatează agenţiile internaţionale de presă.

"Franţa este în război. Dar nu într-un război al civilizaţiilor, deoarece aceşti asasini nu reprezintă nicio civilizaţie", a afirmat Hollande.

"Democraţia noastră a triumfat în faţa unor adversari mult mai puternici decât aceşti laşi", a mai declarat preşedintele francez.

Hollande a făcut apel la francezi să dea dovadă de 'perseverenţă' şi de 'unitate', în urma atacurilor de vineri de la Paris soldate cu 129 de morţi şi 352 de răniţi.

El a mai spus că atacurile au fost stabilite şi plănuite în Siria, organizate în Belgia şi comise în Franţa, cu 'complicităţi franceze'.

Hollande a mai anunţat că Franţa îşi va intensifica operaţiunile din Siria, spunând în acelaşi timp că este nevoie de o singură mare coaliţie pentru a lupta împotriva Statului Islamic în această ţară.

El a spus de asemenea că în următoarele zile se va întâlni cu preşedintele american Barack Obama şi cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Este pentru prima dată în mai mult de şase ani când un preşedinte francez se adresează camerelor Parlamentului, Senatul şi Adunarea Naţională, reunite la Versailles într-un aşa numit Congres. Este o procedură rezervată revizuirilor constituţionale şi discursurilor prezidenţiale majore.

×
Subiecte în articol: francois hollande