x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Franța nu vrea război cu Rusia

Franța nu vrea război cu Rusia

de Redacția Jurnalul    |    15 Mai 2023   •   23:45
Franța nu vrea război cu Rusia
Sursa foto: Hepta

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a semnalat luni că Administraţia de la Paris menţine disponibilitatea furnizării de muniţie Ucrainei şi ar putea instrui piloţi militari, dar a exprimat reticenţă privind posibilitatea livrării de avioane militare, pledând pentru evitarea unui război cu Rusia.

La o zi după întâlnirea cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, Emmanuel Macron a afirmat, într-un interviu acordat postului TF1, că a promis "muniţie suplimentară" şi a deschis posibilitatea "instruirii piloţilor" ucraineni, conform cotidianului Le Monde.

Instruirea piloţilor "ar avea loc împreună cu alte ţări europene care sunt pregătite. Cred că sunt discuţii în curs cu americanii", a subliniat Macron.

Însă liderul Franţei a părut să excludă furnizarea de avioane de vânătoare occidentale Ucrainei. În privinţa avioanelor, "dezbaterea ar fi teoretică", a subliniat Macron.

Franţa va ajuta Ucraina "să întreţină vehiculele militare, sistemele de artilerie, acestea sunt lucrurile de care Ucraina are nevoie. Succesul contraofensivei va fi determinant. Dar nu practicăm un război împotriva Rusiei. Nu furnizăm arme care ar permite atingerea teritoriului rus. Şi nu slăbim capacităţile Franţei", a insistat Emmanuel Macron.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×