x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Franţa / Violată şi gravidă la 13 ani

Franţa / Violată şi gravidă la 13 ani

de Irina Cristea    |    25 Feb 2009   •   00:00

Doi elevi francezi în vârstă de 12 ani sunt acuzaţi că au violat o colegă mai mare cu un an, care a rămas gravidă. Incidentul a avut loc în oraşul Arras, din nordul ţării, notează tabloidul britanic Daily Mail, menţionând că la Arras relaţiile sexuale între minori sunt un fenomen în creştere.



Cei doi copii şi-au atacat colega în toaleta şcolii şi, ceva mai târziu, într-o anexă a blibliotecii. Fata s-a plâns mai întâi profesorilor, apoi cazul a ajuns la Poliţie. "Este traumatizată de cele întâmplate, dar starea ei de sănătate este bună", spun surse din cadrul forţelor de ordine, citate de tabloidul britanic.

Băieţii au fost arestaţi dar niciunul nu înţelege gravitatea faptei pe care au comis-o, afirmă acelaşi surse. Niciunul dintre ei nu va ajunge în închisoare, întrucât Codul Penal francez prevede că vârsta de la care un copil devine responsabil pentru un act criminal este de 13 ani.

Dacă tribunalul pentru minori care le va analiza cazul îi găseşte vinovaţi, cei doi riscă doar "sancţiuni educative", care includ mai multă educaţie sexuală şi supraveghere constantă din partea unui adult.

×
Subiecte în articol: externe