x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Franţuzoaica Sylvie Goulard susţine în Parlamentul European că poate fi comisar european, deşi este anchetată

Franţuzoaica Sylvie Goulard susţine în Parlamentul European că poate fi comisar european, deşi este anchetată

10 Oct 2019   •   15:37
Franţuzoaica Sylvie Goulard susţine în Parlamentul European că poate fi comisar european, deşi este anchetată
Sursa foto: Gabor KOVACS

Sylvie Goulard, candidată din partea Franţei pentru un post de comisar european, a compărut din nou, joi, în faţa europarlamentarilor, apărându-se de acuzaţiile de fraudă, transmite DPA.

Goulard, nominalizată de preşedintele francez Emmanuel Macron, ar urma să primească în viitoarea Comisie Europeană condusă de Ursula von der Leyen portofoliul pieţei interne, care include economia digitală, politica industrială a Uniunii Europene şi noul directorat pentru industria de apărare şi spaţială. Parlamentul European trebuie să aprobe componenţa întregii Comisii înainte ca aceasta să îşi preia mandatul pe 1 noiembrie.

Politiciana franceză a fost acuzată de Parlamentul European în cadrul unei investigaţii antifraudă, pentru presupuse plăţi fictive ale unor angajaţi, în timpul mandatului ei de europarlamentar, precum şi pentru veniturile din activitatea de consultanţă desfăşurată în paralel.

Goulard a susţinut că situaţia ei actuală este diferită de cea de acum doi ani, când ancheta a determinat-o să demisioneze din funcţia de ministru al apărării în guvernul Franţei. Ea le-a declarat europarlamentarilor că nu a fost inculpată pentru nicio ilegalitate şi se aşteaptă să fie retrase toate acuzaţiile. "Procedura judiciară nu s-a încheiat deoarece calendarul justiţiei nu este calendarul vieţii politice. Sper că totul se va încheia în curând", a spus ea.

Întrebată din nou despre activitatea de consultanţă pentru investitorul german Nicolas Berggruen, care i-a adus câştiguri de peste 49.000 de euro în perioada 2013-2015, Goulard a arătat că nu a încălcat astfel nicio regulă. Ea a remarcat şi că în codul de conduită al Comisiei Europene sunt interzise clar astfel de activităţi şi a promis că va fi complet independentă, aşa cum cere funcţia de comisar european. AGERPRES/

×
Subiecte în articol: Sylvie Goulard