x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fraţii Musulmani îndeamnă la continuarea protestelor

Fraţii Musulmani îndeamnă la continuarea protestelor

11 Feb 2011   •   15:58

Cea mai importantă grupare de opoziţie din Egipt a făcut apel la egipteni să rămână pe străzi pentru a-l determina pe preşedintele Hosni Mubarak să plece de la putere, catalogând cel mai recent discurs al şefului de stat drept un truc, informează Reuters, citată de Agerpres.

"Mubarak a venit în faţa noastră cu un discurs dur cu scopul de a arăta că el este în continuare la cârmă. El a spus că va face una şi alta, dar că îi va delega autoritatea adjunctului său. Este vorba doar de vorbe înşelătoare pentru a mai domoli revolta oamenilor", a afirmat, într-un comunicat, mişcarea islamistă.

Mubarak a anunţat joi seară într-un discurs adresat naţiunii că îşi deleagă prerogativele vicepreşedintelui Omar Suleiman, însă nu a detaliat şi a precizat că nu va demisiona din funcţia de şef al statului până la viitorul scrutin prezidenţial programat în septembrie.

Preşedintele egiptean a mai anunţat că a cerut modificarea mai multor articole din legea fundamentală, amendamente care au ca scop 'definirea condiţiilor de a fi nominalizat pentru a putea candida în alegerile prezidenţiale şi pentru a avea un mandat definit pentru preşedinte astfel încât să fie o rotire a puterii'. Ulterior, Suleiman a promis într-un discurs propriu că va duce mai departe reformele constituţionale şi politice autorizate de Mubarak şi i-a îndemnat pe demonstranţi să se întoarcă la casele lor.

"Cele două declaraţii făcute de Mubarak şi de adjunctul său sunt respinse de popor", au afirmat Fraţii Musulmani. "Este soarta voastră să vă confruntaţi cu un regim arogant şi corupt ce mizează pe răbdarea voastră /.../ aşa că dovediţi-le cât de răbdători şi hotărâţi sunteţi şi luaţi-vă înapoi drepturile", potrivit comunicatului citat, adresat poporului.

×