x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe FREEDOM TOWER, turnul 1 al World Trade Center, a ajuns la ultima grindă şi a devenit cea mai înaltă clădire din New York (VIDEO)

FREEDOM TOWER, turnul 1 al World Trade Center, a ajuns la ultima grindă şi a devenit cea mai înaltă clădire din New York (VIDEO)

26 Iun 2012   •   05:59
FREEDOM TOWER, turnul 1 al World Trade Center, a ajuns la ultima grindă şi a devenit cea mai înaltă clădire din New York (VIDEO)

Ultima grinda metalica a primului zgarie-nori care va fi inaugurat in 2013 pe locul unde au fost comise atentatele teroriste de la 11 septembrie 2001 din New York a fost pusa luni in varful edificiului, relateaza AFP.

Constructia turnului "World Trade Center 4", de 72 de etaje si cu o inaltime de 293 de metri, a inceput in 2008. Aproximativ 1.000 de muncitori care au participat la construirea turnului au asistat la ceremonia de instalare a grinzii, de care a fost fixat un steag al Statelor Unite.

"Freedom Tower" urmeaza sa fie finalizat la sfarsitul lui 2013 sau inceputul lui 2014 si urmeaza sa atinga, cu tot cu antena, 541 de metri, adica 1.776 de picioare, cifra care simbolizeaza anul independentei SUA.

Turnul va fi, atunci, cel mai inalt de pe teritoriul Statelor Unite.

×