x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe FRONTEX îşi va intensifica operaţiunile în Grecia

FRONTEX îşi va intensifica operaţiunile în Grecia

18 Dec 2015   •   15:12
FRONTEX îşi va intensifica operaţiunile în Grecia

Agenţia de gestionare a frontierelor Uniunii Europene, FRONTEX, îşi va spori prezenţa în Grecia la sfârşitul acestei luni după ce cele două părţi au convenit asupra necesităţii unei operaţiuni mai ample pentru a gestiona situaţia privind imigranţii, potrivit Reuters.

FRONTEX a precizat vineri într-un comunicat că va lansa la 28 decembrie Poseidon Rapid Intervention, care ar duce la o eventuală desfăşurare a 376 de ofiţeri şi interpreţi, inclusiv experţi în verificări, interogatorii, amprentare şi documente falsificate.

Aceştia vor fi selectaţi din diferite state membre ale UE şi din alte state membre ale Spaţiului Schengen, unde controalele interne la frontiere au fost eliminate.

Aproape 991.000 de refugiaţi şi imigranţi au intrat în Europa pe uscat şi pe mare în acest an, şi este de aşteptat ca numărul lor să ajungă la un milion în următoarele zile, a anunţat vineri Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM).

Spre deosebire de actuala Joint Operation Poseidon Sea, statele membre vor fi obligate să trimită agenţi de frontieră şi echipamente, însă numai dacă nu se confruntă ele însele cu o situaţie excepţională ca cea din Grecia.

Noii ofiţeri vor ajuta la accelerarea înregistrării şi amprentării imigranţilor pe insulele greceşti şi se vor concentra mai mult pe controalele de securitate, consultând baze de date naţionale şi europene. Experţii în interogatoriu ar urma să colecteze informaţii privind activităţile reţelelor de traficanţi.

×
Subiecte în articol: frontex