x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fuga lui Vlad Plahotniuc liniștește pentru moment apele în Republica Moldova. „Marşul poporului” a fost amânat

Fuga lui Vlad Plahotniuc liniștește pentru moment apele în Republica Moldova. „Marşul poporului” a fost amânat

17 Iun 2019   •   09:00
Fuga lui Vlad Plahotniuc liniștește pentru moment apele în Republica Moldova. „Marşul poporului” a fost amânat

„Marşul poporului”, care fusese convocat pentru ieri în Republica Moldova de preşedintele Igor Dodon şi de coaliţia de guvernare ACUM-PSRM, a fost amânat, după ce Partidul Democrat şi-a anunţat retragerea de la guvernare.

Premierul Maia Sandu a adresat un mesaj către cetăţenii Republicii Moldova, prin care le-a solicitat să rămână acasă duminică, conform unui comunicat de presă al guvernului condus de aceasta. „Ştim cât de mult au lucrat forţele de ordine în aceste zile, ştim că au fost hărţuiţi oamenii, au fost ţinuţi în soare, le-au fost date instrucţiuni ilegale, a fost foarte multă confuzie. Un mare eveniment prin care am sărbători eliberarea Republicii Moldova ar pune pe umerii celor din forţele de ordine o mare responsabilitate. Noi zicem să le dăm un răgaz poliţiştilor şi să amânăm Marşul Poporului pentru mai târziu”, a declarat Sandu. În acelaşi timp, noul premier a precizat că toţi cei în raport cu care se va demonstra uzurparea puterii de stat vor fi pedepsiţi conform legii. „Capii regimului au fugit. Plahotniuc (Vlad Plahotniuc, preşedintele Partidului Democrat n.a.) s-a speriat de forţa dumneavoastră. După ce vom asigura funcţionarea unei justiţii independente, Plahotniuc şi fugarii care au construit regimul corupt şi banditesc vor fi readuşi în ţară şi pedepsiţi conform legii. Mâine ne odihnim şi ne bucurăm, iar de luni începem munca grea pentru curăţarea sistemului şi reconstrucţia instituţiilor, aşa încât viaţa fiecărui cetăţean să devină mai bună”, a adăugat ea.

 

Partidul Democrat a decis vineri să cedeze puterea guvernului învestit de majoritatea ACUM – PSRM, iar Plahotniuc a părăsit țara.

 

Plahotniuc este dat în urmărire federală de către Rusia și, în curând, va fi dat și în urmărire internațională, a anunțat Moscova

 

Vicepremierul moldovean Andrei Năstase spune că vicepremierul rus Dmitri Kozak i-a confirmat că Vladimir Plahotniuc este dat în urmărire federală de Rusia și, în curând, va fi dat și în urmărire internațională.

 

×
Subiecte în articol: Vlad Plahotniuc