x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Furie în Italia după ce un câine, care a salvat mai mulţi oameni, a fost otrăvit şi omorât

Furie în Italia după ce un câine, care a salvat mai mulţi oameni, a fost otrăvit şi omorât

30 Iul 2018   •   17:44
Furie în Italia după ce un câine, care a salvat mai mulţi oameni, a fost otrăvit şi omorât
Sursa foto: Facebook

Activiştii pentru drepturile animalelor din Italia au solicitat pedepse dure împotriva cruzimii îndreptate împotriva animalelor, după ce un câine, care a salvat mai mulţi oameni în momentul unui cutremur major, a fost otrăvit şi omorât, scrie The Guardian.

Kaos, un ciobănesc german, a fost declarat “erou”, după ce a găsit mai mulţi supravieţuitori îngropaţi sub dărmături, după un cutremur cu magnitudinea de 6,2 grade pe scara Richter, produs în centrul Italiei, în august 2016. În urma cutremurului au murit 230 de oameni. Alături de stăpânul lui, Fabiano Ettore, Kaos a fost printre primii care au sosit la locul incidentului şi a muncit alături de salvatori pentru următoarele săptămâni, pentru a căuta supravieţuitori.

În ciuda dorinţei lui de a ajuta oameni, nu toţi l-au iubit pe Kaos, astfel că Etorre şi-a găsit câinele otrăvit, în grădina casei lor, în Sant Eusanio Forconse, un oraş din provincia L’Aquila, sâmbătă.

Activiştii pentru drepturile animalelor au catalogat vinovatul drept “un criminal periculos”, în timp ce au solicitat penalităţi mult mai dure pentru cei care rănesc, tratează prost sau ucid animale.

“Au omorât un erou care, împreună cu salvatorii, a săpat cu cele patru lăbuţe ale sale în acele ore dramatice, pentru a găsi supravieţuitorii acelui masacru”, a spun managerul pe comunicare de la Animalisti Italiani, Rinaldo Sidoli. “Kaos a salvat oameni, iar aceşti oameni l-au otrăvit”.

Poliţia din Italia a deschis o investigaţie pentru a afla cine l-a otrăvit pe Kaos.

×