x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Furtună de nisip în China. Poluarea a atins nivelul periculos la Beijing!

Furtună de nisip în China. Poluarea a atins nivelul periculos la Beijing!

de Redacția Jurnalul    |    11 Apr 2023   •   10:45
Furtună de nisip în China. Poluarea a atins nivelul periculos la Beijing!
Sursa foto: Hepta

Mai multe furtuni de nisip vor lovi Beijingul și mai multe provincii până miercuri. Capitala Chinei este deja afectată de poluare, indicele de calitate a aerului fiind la nivelul periculos, potrivit Reuters.

Meteorologii chinezi au avertizat cetățenii cu privire la pericolele pentru sănătate și la vizibilitatea foarte scăzută. Specialiștii au emis și o avertizare meteorologică pentru furtuni de nisip.

Marți dimineață, smogul a acoperit Beijingul, iar indicele de calitate a aerului a ajuns la un nivel grav de poluare, potrivit site-ului Centrului Municipal de monitorizarea mediului din capitala Chinei.

Concentrația de particule fine în aer în Beijing este de 46,2 ori mai mare decât valoarea medie stabilită de Organizația Mondială a Sănătății.

Mai multe provincii, inclusiv Shaanxi, Shanxi, Hebei, Shandong, Jiangsu, Anhui, Henan și Hubei, Mongolia interioară și metropola Shanghai, vor fi afectate de furtuni de nisip până miercuri la ora 8.00.

Un oficial chinez de la Ministerul Ecologiei și Mediului a declarat recent că numărul furtunilor de nisip a crescut de patru ori în ultima jumătate de secol din cauza temperaturilor ridicate și a precipitațiilor în reducere în deșerturile din nordul Chinei și Mongolia vecină.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: furtuna nisip China