x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Furturi de la Parlamentul britanic – de la computere, la tacâmuri de la bufet

Furturi de la Parlamentul britanic – de la computere, la tacâmuri de la bufet

02 Mai 2011   •   19:31

Doar în decursul anului 2010, din Parlamentul britanic "s-au volatilizat” bunuri în valoare de 15.000 de lire sterline (aproximativ 25.000 de dolari), între care fotolii, calculatoare, tacâmuri, biciclete, încălţăminte, băuturi spirtoase şi sfeşnice, relatează luni Euronews, citând un articol din News of the World, care dezvăluie dimensiunile "dispariţiilor” de la palatul Westminster (sediul Parlamentului britanic). Serviciile administrative au înştiinţat de 22 de ori anul trecut poliţia londoneză în legătură cu furturi de obiecte din incinta Legislativului.

"Aţi suspectat mereu acest lucru, dar până astăzi nu aţi avut dovezi - camerele Parlamentului britanic sunt expuse furturilor!” - constată News of the World, într-un articol bine documentat, evocând mai multe cazuri în acest sens.

Astfel, în Camera Lorzilor (Camera superioară) au dispărut peste noapte fotolii în valoare de 5.000 de lire sterline (circa 8.500 de dolari), altă dată - tacâmuri de la bufet în valoare de 450 de lire sterline (800 de dolari), precum şi 17 calculatoare, a căror valoare nu este precizată.
Hoţii calcă şi birourile parlamentare, însuşindu-şi orice nu este pus la locul lui, relatează ziarul menţionat. Astfel, unul dintre legiutorii britanici nu şi-a mai găsit pantofii lăsaţi în birou, în valoare de 60 de lire sterline (100 de dolari), altul - o sticlă de whisky de 25 de lire sterline (40 de dolari), al treilea a descoperit că i-a dispărut sfeşnicul cu lumânări valorând 1000 de lire sterline (1.650 de dolari).

Totodată, publicaţia scrie despre dispariţia constantă de flori, în valoare de sute de lire de sterline, a unor cărţi de credit şi bani, cărţi de identitate, permise de acces în sediul Parlamentului etc. În pofida numărului mare de furturi şi a unei supravegheri video puternice, doar trei hoţi au fost reţinuţi de poliţie în ultimii trei ani, relatează publicaţia menţionată, fără prea multe precizări în privinţa identităţii lor.

×