x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe G20 - Întâlnire informală între Obama și Putin

G20 - Întâlnire informală între Obama și Putin

05 Sep 2016   •   10:08
G20 - Întâlnire informală între Obama și Putin

Preşedintele SUA, Barack Obama, şi cel al Rusiei, Vladimir Putin, au o întâlnire informală luni, în marja Summitului G20 de la Hangzhou (estul Chinei), a anunţat Casa Albă la câteva ore după ce diplomaţii americani şi ruşi au eşuat în încercarea de a ajunge la un acord cu privire la Siria, relatează Reuters şi AFP.

''Preşedintele participă la o întrevedere informală cu preşedintele rus Putin. Urmează să avem mai multe detalii despre discuţiile dintre ei ulterior în cursul zilei'', a declarat purtătorul de cuvânt pentru securitatea naţională american, Ned Price.

Anterior, secretarul de stat american John Kerry s-a întâlnit, pentru a doua zi consecutiv, cu ministrul de externe rus Serghei Lavrov, întrevederea încheindu-se fără a se ajunge la un acord referitor la criza din Siria.

După discuţiile avute cu Lavrov duminică în marja Summitului G20, secretarul de stat american a spus că încă există 'o serie de chestiuni dificile' ce trebuie să fie rezolvate şi că vor continua eforturile pentru a 'vedea dacă este sau nu posibil să se depăşească divergenţele'.

Duminică, liderul de la Casa Albă afirmase că Statele Unite 'încă nu poartă' discuţii cu Rusia în legătură cu încetarea ostilităţilor în Siria, dar că este posibil ca negocierile cu Moscova la nivel de experţi să avanseze. AGERPRES

×
Subiecte în articol: intalnire obama putin