x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gabriel Stati, eliberat din arestul la domiciliu

Gabriel Stati, eliberat din arestul la domiciliu

09 Iul 2009   •   00:00

Omul de afaceri moldovean Gabriel Stati, suspectat de autorităţile comuniste de organizarea revoltelor de la Chişinău din 7-8 aprilie şi de tentativă de uzurpare a puterii în stat, a fost eliberat din arestul la domiciliu.



Decizia de eliberare a lui Stati, sub interdicţia de a nu părăsi ţara, a fost luată de Curtea de Justiţie de la Chişinău ieri, 8 iulie, informează agenţia de presă rusă Interfax, citată de Agerpres.

A fost eliberată şi garda de corp a lui Stati, Aurel Marinescu. Potrivit avocatului omului de afaceri, Vladislav Gribinci, interdicţia de a părăsi ţara va rămâne în vigoare timp de 30 de zile, dar nu este exclus ca procurorii să conteste decizia de miercuri la Curtea de Apel a Republicii Moldova.

Stati şi Marinescu fuseseră arestaţi la cererea Procuraturii Generale a republicii, în data de 8 aprilie, la Odesa, pentru a fi extrădaţi la Chişinău şi puşi sub arest. La 18 iunie, Curtea de Justiţie de la Chişinău a decis schimbarea formei de detenţie în arest la domiciliu.

Potrivit lui Gribinci, în cele trei luni cât au fost în arest, clienţilor săi nu le-au fost prezentate acuzaţii oficiale. Cu toate aceste, încă la 17 aprilie Procuratura Generală a Republicii Moldova declara că a formulat împotriva lui Stati acuzaţii privind tentativă de uzurpare a puterii în stat şi organizare de revolte în masă. (V.A.)

×
Subiecte în articol: externe