x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gadafi şi-a luat zborul spre “prietenii” din America de Sud

Gadafi şi-a luat zborul spre “prietenii” din America de Sud

de Sînziana Stancu    |    21 Feb 2011   •   22:34

"M-aţi întrebat dacă colonelul Kadhafi este în Venezuela, nu am informaţii care să-mi permită să spun că este acolo", dar "am văzut (în presă, n.r.)  informaţii care sugerează că este în drum", le-a declarat el ziariştilor, adăugând că are şi "informaţii date de contacte din teren".

Întrebate despre aceste zvonuri, surse guvernamentale venezuelane au dezminţit informaţiile, dând asigurări că nu au pentru moment "nici un contact" cu liderul libian.

"Nu avem nici cea mai mică idee despre provenienţa acestei informaţii. Este falsă", a declarat o sursă oficială, care a solicitat anonimatul.

Publicaţia  britanică Daily Mail scria la rândul său, citând o sursă de la aeroportul Mitiga, din Tripoli, că văzuse ieri dimineaţă trei avioane decolând de pe acest aeroport, într-unul aflându-se Gaddafi, avioanele îndreptându-se spre sud, unde există o bază militară, în Sabha şi unde se crede că s-ar fi refugiat liderul libian. Însă de acolo, se poate să fi plecat, mai departe, către Venezuela sau o altă ţară “prietenă” de pe continentul sud-american.

MAE în ajutorul românilor din Libia

Ministerului Afacerilor Externe a activat o celulă de criză care răspunde solicitărilor de asistenţă consulară venite din partea cetăţenilor români şi familiilor lor, precum şi din partea firmelor angajatoare care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul acestui stat.

În cadrul Departamentului Consular din cadrul MAE funcţionează o linie telefonică proprie (+40.21.319.21.37) la care cetăţenii români afectaţi de actuala situaţie din Libia pot suna în intervalul orar 10.00 - 18.00. De asemenea, Departamentul Consular răspunde solicitărilor de informaţii transmise prin Internet, la adresa de mail: drco@mae.ro.

Datele de contact ale Ambasadei României în Libia, la care cei interesaţi pot obţine informaţii consulare sunt:

Adresa: Ali Bin Talib Street (Ben Ashour Area)
Telefon: (218)(21) 361.52.95; (218)(21) 361.29.12
Fax: (218)(21) 360.75.97
E-mail ambasada: ambaromatrip@hotmail.com; roembtrip@k.ro
E-mail birou comercial: ambaromatripbce@hotmail.com

Până acum, aproximativ o sută de români au cerut Ambasadei României de la Tripoli sprijin pentru a părăsi Libia, iar 350, asistenţă consulară.

×