x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gafă de proporții a managementului Aeroportului Internațional de la Bonn

Gafă de proporții a managementului Aeroportului Internațional de la Bonn

21 Apr 2016   •   16:33
Gafă de proporții a managementului Aeroportului Internațional de la Bonn

Planurile de apărare în caz de atac terorist au fost publicate accidental pe site-ul Aeroportului Internațional de la Bonn, în luna noiembrie 2015. Planurile care trebuiau sa fie cunoscute de un număr restrâns de persoane au fost făcute publice, compromițând securitatea aeroportului spune heute.de.


Documentul, care are 230 de pagini, oferă detalii ale planului de apărare în mai multe situațiid e urgență, de la dezastre naturale, la răpiri sau atacuri teroriste. De asemeni în acest document se regăsesc și detalii de contact și numele de telefon ale personalului însărcinat cu securitatea.


Această gafă vine în contextul în care televiziunea WDR a dezvăluit să sistemuld esecuritate de pe acest aeroport este incapabil dă detecteze obiecte periculoase aflate în bagaje.


Inspectori europeni au desfășurat un test pe aeroport în luna februarie a.c., când au încercat să treacă ilegal arme și echipamente pentru confecționarea bombelor. Din nefericire aceste obiecte au fost detectate în 6 din 12 cazuri de personalul de securitate care scana bagajele.


După ce personalul a fost informat despre eventualitatea transportului ilegat de astfel de obiecte, detectarea lor chiar s-a înrăutățit, 9 din 12 trecând neobservate.

×
Subiecte în articol: aeroportul international bonn