x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe GAFĂ monumentală a Iranului cu noul super-avion invizibil Qaher F-313. Ce au descoperit specialiştii

GAFĂ monumentală a Iranului cu noul super-avion invizibil Qaher F-313. Ce au descoperit specialiştii

13 Feb 2013   •   16:11
GAFĂ monumentală a Iranului cu noul super-avion invizibil Qaher F-313. Ce au descoperit specialiştii

Iranul a fost prins din nou pe picior greşit, într-o altă gafă din seria Photoshop. Agenția de știri iraniană de stat a publicat o nouă imagine cu avionul de luptă invizibil Qaher F-313 aflat într-un zbor de rutină, deasupra unei zone muntoase, acoperită cu zăpadă.

Imaginea a fost imediat suspectată că ar fi falsă, în special iluminarea fundalului fotografiei și poziția avionului similară cu apariția sa în imaginile date publicităţii de Teheran la dezvelirea aparatului de zbor.

Președintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, a descris aparatul ca fiind "printre cele mai avansate avioane de vanatoare din lume", capabile să lovească ținte terestre și aeriene nedetectat. Expertii au declarat ca avionul este un "fals ridicol", care arata ca o jucărie sau o machetă.

Noua imagine cu avionul, publicată de agenţia de ştiri, a fost, de asemenea luată în râs, dupa ce s-a fost descoperit că imaginea de fundal cu muntele înzăpezit a fost luată din arhiva PickyWallpapers.com, apoi lipită peste imaginea cu avionul de la lansare.

În 2008, agenţia France-Presse a trebuit să se retragă o imagine oficială care ilustra o lansare de rachete al Iranului, ca urmare a demonstraţiei că a fost falsificată, în fotografie apărând o rachetă în plus, adăugată post producţie.Fotografia a apărut pe primele pagini ale multor ziare, inclusiv in NYTimes Los Angeles Times.

În luna noiembrie a anului trecut, Iranul a prezentat un nou design de dronă, mai târziu fiind dezvăluit faptul că fotografiile erau copii ale unor machete de la o universitate japoneză.

Luna trecută, Iranul a anunţat că a trimis cu succes o maimuță în spațiu. Anunțul a fost, de asemenea, pus la îndoială, deoarece fotografiile cu maimuţa înainte și după arătau în mod clar două animale diferite.

Iranul susţine în continuare că toate fotografiile ilustrează evenimente cât se poate de reale.

×
Subiecte în articol: iran avion invizibil Qaher F-313 photoshop