x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gafă pe bani - Le-am greşit gecile poliţiştilor italieni

Gafă pe bani - Le-am greşit gecile poliţiştilor italieni

de Marina Constantinoiu    |    16 Oct 2007   •   00:00

Italia. Da, toate drumurile duc la Roma, pentru că de acolo vin ştirile care mai de care mai ingrijorătoare despre romăni. Una a ţinut capul de afiş ieri pentru caracterul său aparte: ne-am făcut de răs pănă şi la o comandă banală, primită de la poliţia italiană. Iar presa n-a ezitat să ne taxeze.


"Ştiţi cum se scrie «poliţia» in romăneşte? Dacă nu ştiţi, nu contează, rugaţi un agent al Poliţiei Stradale din Italia să se intoarcă cu spatele şi veţi putea citi pe spatele canadienei lui «Polizzia»" (corect in italiană "polizia"), notează ziarul italian Il Giornale, citat de Rompres.


EROARE. A corecta greşeala, comentează ziarul italian, ar fi un efort zadarnic, o bătălie pierdută anticipat. Aceasta pentru că pentru a corecta mii de canadiene impermeabile proaspăt sosite de la Bucureşti şi destinate forţelor de poliţie (cele reale, care se scriu cu un singur "z") ar fi nevoie de mai mult decăt un corector, şi mai degrabă de hectolitri de lichid alb corector şi de sute de voluntari. "Prin urmare, le aruncăm aşa cum au venit", a recunoscut şi denunţat in acelaşi timp Filippo Saltamartini, secretarul Sindicatului Autonom al Poliţiei (SAP).


INTREBÃ...RI. Ministerul italian de Interne comite in materie de look şi imbrăcăminte o eroare după alta. Oare ce se intămplă la minister?, se intreabă ziarul. Canadiene cu greşeli de scriere, pantofi comandaţi in Slovenia cu toate numerele greşite şi piele dură, care rimează cu tortură. Lipseşte ceva? Da, "puţin" creier, notează incisiv ziarul. Iar noi rămănem cu ruşinea, chit că in ziar nu s-a precizat fabricantul.

×
Subiecte în articol: externe