x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe GALERIE FOTO. Aceeaşi camera dar un secol diferit. Imagini uimitoare care refac paşii Războiului Civil cu 150 de ani mai târziu

GALERIE FOTO. Aceeaşi camera dar un secol diferit. Imagini uimitoare care refac paşii Războiului Civil cu 150 de ani mai târziu

19 Sep 2012   •   11:14
GALERIE FOTO. Aceeaşi camera dar un secol diferit. Imagini uimitoare care refac paşii Războiului Civil cu 150 de ani mai târziu

La celebrarea a 150 de ani de la batalia din Antietam, cea mai sangeroasa zi din istoria Americii, fotograful Todd Harrington a refacut pasii Razboiului Civil cu ajutorul pozelor facute de fotograful Alexander Gardner chiar dupa terminarea razboiului, adica cu 150 de ani mai devreme.

Istoria fotografica s-a schimbat pentru totdeauna, cand Gardner a facut ceva ce nimeni nu a mai facut inainte, pozand spre o realitate cruda a razboiului- soldati morti in asteptarea inmormantarii.

Un secol jumate mai tarziu, fotograful Harrington a surprins aceleasi cadre, exceptand cadavrele intinse atunci pe jos, pentru a arata cum s-au schimbat locurile.Pentru a fi cat mai autentic posibil, Harrington a folosit aceleasi echipamente folosite si de Grander.

Aceste fotografii uimitoare arata ca locul nu s-a schimbat foarte mult. Pamantul unde s-a tinut sangeroasa batalie a fost frumos conservat, cu exceptia unor elemente moderne precum liniile telefonice si drumurile pavate.

''A depus un efort herculan pentru a indeplini sarcina, si a-si cara tot exhipamentul cu el'' declara harrington pentru dailymail.

Pentru a ajunge in Antietam, Gardner a carat intregul echipament fragil 120 de km plecand din Washington DC, pe un drum accidentat, neasflatat si cu amenintarea cavaleriei pe intregul drum.

×
Subiecte în articol: cameră imagini secole razboi civil