x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe GALERIE FOTO - Inundaţii în Australia: Zeci de mii de persoane evacuate

GALERIE FOTO - Inundaţii în Australia: Zeci de mii de persoane evacuate

31 Mar 2017   •   16:46
GALERIE FOTO - Inundaţii în Australia: Zeci de mii de persoane evacuate

Zeci de mii de persoane au fost evacuate în Australia din cauza inundaţiilor grave provocate de un ciclon tropical, iar autorităţile au avertizat populaţia în privinţa riscurilor de a se pomeni faţă în faţă cu animale sălbatice, relatează AFP. 

Ciclonul Debbie de categoria a patra a lovit marţi statul Queensland, din nord-estul Australiei, fiind însoţit de rafale de vânt devastatoare. 

De atunci a fost retrogradat la stadiul de depresiune tropicală dar, deplasându-se spre sud-vest, acesta a provocat căderi de precipitaţii pe coastele New South Wales şi la Sydney. 


Localitatea Lismore, de pe coasta New South Wales, a fost afectată în mod special de inundaţii, serviciile de urgenţă ale acestui stat vorbind despre niveluri ale apei de trei metri. 

"Pe măsură ce încercăm să ajungem la oameni (...), am putea avea veşti foarte proaste", a declarat pentru Australian Broadcasting Corporation comisarul adjunct interimar al acestor servicii, Mark Morrow. "Este posibil ca oamenii să fi murit în cursul nopţii în aceste inundaţii, nu se ştie încă nimic", a adăugat el. 



Ordine de evacuare au fost emise şi pentru Tweed Heads, Kingscliff şi Murwillumbah. 

În Queensland, localităţi turistice precum Gold Coast sunt şi ele sub ape. 

După publicarea de către serviciile de salvare a unei fotografii cu un enorm rechin taur eşuat pe o stradă, autorităţile din Queensland i-au alertat pe oameni privind posibila prezenţă a şerpilor şi crocodililor. 


"Când căile de acces sunt inundate, este posibil ca animale precum crocodilii sau şerpii să apară în locuri neaşteptate", a precizat departamentul de mediu. 

Lisa Smith, lucrătoarea pe ambulanţă care a fotografiat rechinul, a povestit că a fost foarte surprinsă să-l descopere pe acesta eşuat în apropierea fluviului Burdekin. 



"La început, credeam că era un delfin dar mi-am spus 'nu, nu există delfini aici'", a povestit ea publicaţiei Courier Mail. "Credeam că nu există decât crocodili în acest fluviu. Asta le arată clar oamenilor că nu trebuie să intre în apele aduse de inundaţii, nu se ştie niciodată ce poate afla în ele", a adăugat ea. 

În regiunile dur afectate de trecerea furtunii, precum Mackay, Bowen şi insulele Whitsundays, 50.000 de locuinţe sunt încă private de electricitate. 

Circa 1.300 de soldaţi au fost mobilizaţi pentru a contribui la evaluarea pagubelor şi la operaţiunile de curăţare, la repararea infrastructurilor şi la distribuirea de ajutoare.AGERPRES

×