x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bill Gates: Dacă vom reuşi să evităm încă un mare război, lumea va fi lovită de o nouă pandemie

Bill Gates: Dacă vom reuşi să evităm încă un mare război, lumea va fi lovită de o nouă pandemie

de Redacția Jurnalul    |    10 Sep 2024   •   17:45
Bill Gates: Dacă vom reuşi să evităm încă un mare război, lumea va fi lovită de o nouă pandemie
Sursa foto: Hepta

Bill Gates, celebrul miliardar care a co-fondat Microsoft, şi-a petrecut ultimele două decenii avertizând lumea cu privire la o serie de probleme cu care s-ar putea confrunta, scrie Business Magazin, care citează CNBC.

Dezastrele climatice şi atacurile cibernetice majore sunt printre temerile filantropului american, însă cel mai îngrijorat este de o viitoare pandemie scrie CNBC.

„Există o mulţime de tensiuni la nivel geopolitic care continua să crească. Chiar şi dacă am putea evita un război major, ne vom confrunta oricum o o altă pandemie în următorii 25 de ani”, a declarat Bill Gates.

Oamenii de ştiinţă consideră de obicei pandemiile ca fiind evenimente probabile, chiar inevitabile, odată cu trecerea timpului. Acestea devin din ce în ce mai frecvente, din cauza unor factori precum schimbările climatice şi creşterea populaţiei, arată cercetările.

Pentru Gates şi experţii în sănătate, întrebarea nu este dacă o altă pandemie va apărea în curând - ci dacă naţiunile vor fi mai pregătite decât au fost pentru epidemia de Covid-19.

„Ţara de la care toată lumea se aştepta să fie liderul şi modelul care să ajute lumea să navigheze prin criza sanitară nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor” a spus Gates făcând referire la SUA.

Deşi s-au înregistrat unele progrese, prin creşterea cheltuielilor pentru pregătirea în caz de pandemie în SUA şi în alte ţări, Gates spune că răspunsul global nu a fost încă suficient.

„Deşi unele dintre lecţiile pandemiei au fost învăţate, ele au fost mult mai puţine decât m-aş fi aşteptat, din păcate”, spune el.

Diviziunile politice despre care mulţi cred că au împiedicat răspunsul lumii la Covid-19 stau încă în calea pregătirii adecvate pentru următoarea epidemie.

„Lumea încă n-a reuşit să înţeleagă ce a făcut bine şi ce nu în ultima pandemie. Poate că în următorii ani lucrurile se vor schimba, dar până acum ne confruntăm cu o situaţie dezamăgitoare”, a mai declarat Bill Gates.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: gates pandemie