x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe GAZA/Israelul bombardează tunelurile militanţilor Hamas

GAZA/Israelul bombardează tunelurile militanţilor Hamas

de Sînziana Stancu    |    04 Feb 2009   •   00:00

Avioanele israeliene au bombardat tuneluri aflate la graniţa dintre Egipt şi Gaza, pe care militanţii Hamas le folosesc pentru traficul de arme, scrie BBC online.



Raidul israelian a fost provocat şi de această dată de o rachetă trasă de gruparea islamistă în oraşul Ashkelon, acesta fiind cea mai recentă violare a acordului de încetare a focului convenit de cele două părţi, după ofensiva israeliană în Fâşia Gaza. Atacul militanţilor palestinieni survine şi după recenta declaraţie a noului secretar de stat american, Hillary Clinton, care a promis că va susţine eforturile pentru crearea unui stat palestinian, în scopul de a se pune astfel capăt conflictului israeliano-palestinian, printr-un acord negociat cu ambele părţi.

BIBI NETANYAHU PROMITE RĂZBUNARE
Fostul premier israelian, Benjamin Netanyahu, lider al Partidului Likud, a promis că, dacă va redeveni prim-ministru, noul guvern condus de el "va înlătura gruparea Hamas de la putere în Fâşia Gaza şi va pune capăt atacurilor cu rachete" împotriva Israelului. Netanyahu a făcut aceste declaraţii după o vizită în Ashkelon, în urma atacului cu rachetă. La data de 18 ianuarie, Hamas şi Israel au declarat, separat, încetarea focului, după un război de trei săptămâni în Fâşia Gaza, soldat cu peste 1.300 de morţi şi sute de răniţi, majoritatea din rândurile palestinienilor. Cu toate acestea, Hamas recurge la noi provocări ale israelienilor, care au declarat că le vor da o replică dură după fiecare asemenea atac.

×
Subiecte în articol: externe