x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gazprom şi-a propus să cucerească piaţa SUA

Gazprom şi-a propus să cucerească piaţa SUA

09 Iun 2009   •   00:00

Gigantul rus Gazprom încearcă să-şi crească cota pe piaţa americană a gazelor naturale lichefiate de la 0,5% la 10%, a anunţat marţi vicepreşedintele companiei ruse, Aleksandr Medvedev, citat de rian.ru.



Gazprom are intenţia de a-şi creşte livrările de gaz lichefiat din zăcământul Ştokman şi din Peninsula Iamal. Gazele Ştokman vor reprezenta 17% din exporturile companiei ruse către SUA, a precizat Aleksandr Medvedev.

Gazprom livrează gaze naturale lichefiate Statelor Unite din martie, în cadrul proiectului internaţional Sahalin-2. În februarie acest an, Rusia a inaugurat la Progorodnîi, pe insula Sahalin din Extremul Orient, prima sa uzină de lichefiere a gazelor naturale, care permite aprovizionarea cu gaz a Japoniei, Coreii de Sud şi SUA. Uzina, cu o capacitate de 9,8 milioane de tone de gaz natural lichefiat, ceea ce înseamnă aproximativ 5% din producţia mondială, constituie punctul forte al proiectului petrolier şi gazier Sahalin-2, în valoare de 20 de miliarde de dolari şi condus de gigantul rus Gazprom.

×
Subiecte în articol: externe