x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gemenele naziste Lynx şi Lamb au devenit tolerante faţă de evrei şi negri după un tratament cu marijuana medicinală

Gemenele naziste Lynx şi Lamb au devenit tolerante faţă de evrei şi negri după un tratament cu marijuana medicinală

27 Iun 2012   •   12:28
Gemenele naziste Lynx şi Lamb au devenit tolerante faţă de evrei şi negri după un tratament cu marijuana medicinală

In 2005, gemenele Lynx si Lamb Gaede se aflau in centrul unei uriase controverse, in SUA. La doar 13 ani, cele doua formasera grupul pop Prussian Blue (denumire luata dupa un produs folost la gazarea evreilor in lagarele de concentrare) si urcau pe scena in tricouri pe care aparea un "smily face" cu Hitler, abordand salutul nazist si cantand melodii cu titluri ca: "Trezirea barbatilor arieni".

Gemenele au fost crescute de bunicul si mama lor din Bakersfield, o localitate izolata din California. Bunicul Bill Gaede era nazist convins. Avea o svastica la catarama, o alta svastica desenata pe camioneta sa. Chiar si vacile pe care le crestea erau insemnate cu o svastica.

Ideologia bunicului a fost preluata si de mama fetelor, April Gaede, care a refuzat sa-si trimita copiii la scoala pentru a nu fi "contaminate de idei istorice rastalmacite".

Intr-un interviu pentru Daily Mirror, din 2005, gemenele repetau ideologia invatata acasa.

"Vrem sa ne prezervam rasa. Daca incepem sa amestecam rasele, totul va deveni o harababura. Adolf Hitler a fost un om mare care incerca sa-si apere rasa, la el in tara", spunea Lamb Gaede, la 13 ani.

"Exista multe exagerari in privinta Celui De-al Doilea Razboi Mondial. Nu credem ca au fost executati sase milioane de evrei. Nici macar nu existau sase milioane de evrei, la vremea aceea. Stim ca au existat lagarele de concentrare, dar acolo aveau piscina si terenuri de tenis. Nu asa te porti cu niste oameni pe care vrei sa-i executi", spunea si geamana Lynx.

Sapte ani mai tarziu, la 20 de ani, gemenele, intervievate din nou de Daily Mirror, si-au schimbat vederile din copilarie. A ajutat si faptul ca s-au mutat de la ferma in care traiau cu bunicul si acum traiesc in statul Montana, unde au conoscut si alti oameni si au putut merge si la scoala.

"Avem vederi destul de liberale, acum. Personal, iubesc diversitatea. Ma incanta faptul ca avem culturi atat de diferite. Mi se pare un lucru grozav si sunt mandra ca omenirea poate fi toleranta in conditiile in care oameni atat de diferiti traiesc impreuna", spune acum Lynx Gaede.

"Ma bucur ca am avut o formatie, in copilarie, insa cred ca ar fi trebuit sa cantam ceva mai conventional, nu sa fim folosite ca stindarde pentru pentru o ideologie pe care nu o intelegeam, la vremea aceea. Eram copii", a adaugat Lynx.

Sub supravegherea mamei lor, cele doua si-au petrecut copilaria scotand CD-uri si cantand la conferintele nazistilor din SUA. Cand sudul tarii a fost lovit de uraganul Katrina, acestea au donat bani, insa au insistat ca banii sa ajunga doar la americanii albi.

La 15 ani, insa, gemenele s-au imbolnavit. Lynx a dezvoltat o tumoare canceroasa la umar. De asemenea, din cauza stresului, s-a ales si cu rarul sindrom al vomitatului ciclic.

Lamb a inceput, la randul ei, sa sufere de scolioza, avand dureri puternice de spate, la care s-a adaugat o depresie severa.

Dupa mai multe tratamente nereusite, celor doua li s-a prescris marijuana medicinala. Acum gemenele spun ca planta le-a schimbat vietile.

"Probabil ca as fi murit fara acest tratament. Mi-a redat si impulsurile creative pe care le canalizasem in muzica, atunci cand eram copil. Insa acum vreau sa descopar ceea ce este luminos in oameni si sa ofer cat mai multa dragoste pot. Cred ca menirea noastra este sa vindecam, nu sa raspandim ura", spune Lamb.

"Exista nationalisti albi periculosi care le-ar face lucruri ingrozitoare celor despre care cred ca au tradat cauza", mai spune ea.

Gemenele refuza, insa, sa spuna lucruri rele despre mama lor. Aceasta nu si-a schimbat vederile, chiar daca s-a mutat de la ferma tatalui ei, nazist. Lynx inca locuieste cu ea, in timp ce Lamb lucreaza la un hotel din apropierea locuintei mamei sale.

April Gaede incearca, in prezent, sa creeze o comunitate a albilor, pe care a intitulat-o "Pionierii Micii Europe". Cat priveste noua atidudine a fiicelor sale, April crede ca cele doua sunt influentate de lumea exterioara si varsta lor frageda.

"Sunt tinere. Spun doar lucrurile pe care toata lumea vrea sa le auda, pentru a nu fi hartuite", spune April, care inca mai spera ca fiicele sale isi vor reinsusi valorile din copilarie.

×