x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Generalul Franco, într-un singur testicul

Generalul Franco, într-un singur testicul

de Sînziana Stancu    |    19 Mai 2009   •   00:00

Francisco Franco şi Adolf Hitler au în comun nu numai regimurile dictatoriale ci şi ceva ... absolut "intim", şi anume, un singur testicul.



Ca şi dictatorul  nazist Adolf Hitler, şi cel spaniol, Francisco Franco, a rămas fără un testicul în timpul unei bătălii. Era în 1916, la El Biutz, unde apăra enclava spaniolă Ceuta de pe coasta mediteraneană marocană. A fost rănit de gloanţe în abdomen. Până acum  au existat doar speculaţii pe această temă, însă nici o dovadă certă. Acum însă, documentele din arhive despre Franco, care a stat la putere în Spania între 1939 şi 1975, au transformat zvonurile în certitudine.

Istoricul Jose Maria Zavala face dezvăluirea într-o nouă carte a sa, bazându-se pe mărturiile nepoatei medicului care l-a operat pe Franco în vremea respectivă. Medicul Ana Puigvert a mărturisit că bunicul ei, urologul Antonio Puigvert, i-a povestit că Franco i s-a încredinţat lui, ca pacient, ca să îi scoată testiculul compromis de rănile şi infecţia abdominală cu care se alesese după ce fusese împuşcat în timpul bătăliei.

DORNICI DE COPII
Şi Hitler păţise la fel ca Franco. Fusese rănit tot în luptă, tot în 1916. Documente în legătură cu testiculul scos al dictatorului nazist au ieşit la iveală anul trecut. Medicul Johan Jambor, care îl îngrijise pe Hitler pe front, îi spusese secretul preotului său, care, la rândul său, îl divulgase altor persoane. Jambor mai povestise că primul lucru despre care l-a întrebat imediat după operaţie fostul dictator nazist, foarte dornic de a avea copii, a fost dacă ar mai fi în stare să procreeze. Aceeaşi reacţie a avut-o şi Franco, care îşi dorea şi el, măcar un copil. A reuşit să facă o fată, pe Carmen, în 1926.

×
Subiecte în articol: externe franco