x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Generatorul electric care funcționează cu urină. Invenția practică a unor adolescente africane

Generatorul electric care funcționează cu urină. Invenția practică a unor adolescente africane

13 Noi 2012   •   14:12
Generatorul electric care funcționează cu urină. Invenția practică a unor adolescente africane
Sursa foto: makerfaireafrica.com

Patru adolescente africane au inventat generatorul electric care poate funcționa șase ore cu un singur litru de urină drept combustibil. Invenția a fost prezentată la târgul de invenții Maker din orașul nigerian Lagos de către Duro-Aina Adebola, Akindele Abiola, Faleke Oluwatoyin, toate de 14 ani și Bello Eniola, de 15.

Urina este pusă pe o celulă de electroliză, care separă hidrogenul de celelalte substanțe. Hidrogenul rezultat intră într-un filtru de purificare a apei, fiind apoi pompat într-un cilindru de stocare a gazului.

Hidrogenul este apoi pompat într-un alt cilindru care conține borax lichid, care elimină umezeala din hidrogen. Hidrogenul purificat este apoi pompat în generator, producând electricitate.

Consumatorul poate folosi generatorul în funcție de câtă urină poate produce.

Târgul de invenții Maker este un eveniment popular în toată Africa, atrâgând mii de participanți care își prezintă invențiile.

Târgul favorizează invențiile care ”pot rezolva probleme de strictă necesitate”, organizatorii asumându-și sarcina de a promova și implementa invențiile cu potențial. 

×