x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Geneticianul James Watson, laureat al premiului Nobel, agresat în Grecia

Geneticianul James Watson, laureat al premiului Nobel, agresat în Grecia

14 Apr 2011   •   20:40
Geneticianul James Watson, laureat al premiului Nobel, agresat în Grecia

161250-james-watson.jpgGeneticianul american James Watson, laureat al premiului Nobel pentru Medicină în 1962 pentru cercetări privind structura ADN dar controversat pentru declaraţiile sale rasiste, a fost agresat în timpul unui discurs susţinut la universitatea din Patras, în Peloponez, scrie AFP.

Aproximativ 50 de tineri au pătruns în sala facultăţii de medicină din oraş, unde octogenarului i se decerna titul de Doctor Honoris Causa, şi au desfăşurat o banderolă pentru a protesta faţă de prezenţa acestuia.

Contracarat de personalul de securitate, grupul s-a îndreptat spre tribună, unde mai mulţi tineri au încercat să îl lovească pe Watson, înainte de a fi îndepărtaţi de membri ai auditoriului, între care un profesor care a fost rănit uşor la cap.

Geneticianul a provocat nemulţumire la nivel mondial în 2007, când a declarat într-un interviu acordat Sunday Times că africanii nu sunt la fel de inteligenţi ca albii. Anterior, el afirmase că femeile ar trebui să aibă dreptul să avorteze dacă testele pot stabili că fătul are genele homosexualităţii.

×