x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Geniu în matematică, angajat ca spălător de geamuri (VIDEO)

Geniu în matematică, angajat ca spălător de geamuri (VIDEO)

04 Apr 2012   •   17:35
Geniu în matematică, angajat ca spălător de geamuri (VIDEO)

Povestea lui Steve Bolase seamana izbitor de mult cu cea descrisa in filmul "Good Will Hunting", in care personajul interpretat de Matt Damon ascundea un geniu sub aparentele unui banal ingrijitor dintr-un liceu american
Marea problema a lui Steve Bolase, un britanic in varsta de 30 de ani, este ca nu-si poate gasi o slujba pe masura inteligentei lui.

In urma unui accident suferit atunci cand avea cinci ani, viata lui s-a schimbat complet, lovitura la cap pe care a primit-o atunci l-a transportat intr-un univers complet necunoscut in care poate rezolva calcule complicate intr-un timp extrem de scurt, un adevarat calculator uman.
“Dupa cateva zile de la accidentare, ceva s-a schimbat la mine. Am vazut ca pot face calcule complicate, pe care nimeni altcineva nu le putea face', a relatat jurnalistilor britanici Steve.

Cu un IQ de 180, mai mare decat cel al lui Albert Einstein (160) sau cel al lui Steven Hawking, Steve Bolase poate rezolva mental orice calcul matematic, oricat de complicat, fara a scrie nimic pe hartie. “Vad cifrele in mintea mea', spune Steve.

In ciuda abilitatilor sale matematice extraordinare, un talent care se poate intalni o data la 5 milioane de oameni, Steve Bolase nu are o slujba prin care sa le si puna in valoare, singura oferta de munca primita, si acceptata, fiind cea de spalator de geamuri.

×