x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gerard Depardieu a primit autorizaţie să-şi deschidă o cafenea în Rusia

Gerard Depardieu a primit autorizaţie să-şi deschidă o cafenea în Rusia

de Istvan Deak    |    20 Mai 2013   •   18:28
Gerard Depardieu a primit autorizaţie să-şi deschidă o cafenea în Rusia

Actorul francez Gerard Depardieu, care a obţinut în ianuarie cetăţenia rusă, a fost înregistrat luni ca întreprinzător particular în regiunea Mordovia, unde intenţionează să-şi deschidă o cafenea, informează agenţia Ria Novosti.
“Depardieu a fost înregistrat oficial la Saransk, capitala Mordoviei”, a declarat pentru Ria Novosti Nikolai Borodacev, director al Fondurilor Arhivelor Cinematografice ruse şi prieten cu actorul.

Depardieu a anunţat recent că intenţionează să deschidă o cafenea în această regiune, care este cunoscută mai mult pentru numeroasele sale centre de detenţie. Actorul s-a înregistrat deja oficial ca locuitor al Saranskului, cu ocazia unei vizite în luna februarie, în cursul căreia a fost întâmpinat ca un adevărat erou. “Oraşul Saransk îmi place foarte mult, pentru că există aici multe lucruri de descoperit, există agricultură, oameni minunaţi”, a declarat Depardieu într-un interviu dat publicităţii sâmbătă, adăugând că “are onoarea” de acum înainte de a plăti impozite în Rusia.

În acest interviu acordat cotidianului Komsomolskaia Pravda, el l-a comparat pe Vladimir Putin tocmai cu Papa Ioan Paul al II-lea şi cu fostul preşedinte francez Francois Mitterrand.

Actorul francez este aşteptat marţi la Groznîi, capitala Ceceniei, pentru a participa la turnarea filmului “Turquoise”, franco-ruso-britanic, în care joacă Elizabeth Hurley, şi va susţine o conferinţă de presă.  “Turquoise” este povestea unui fost hoţ de opere de artă care revine la Moscova după ce şi-a petrecut şapte ani în închisoare în Franţa, potrivit site-ului producătorului francez Philippe Martinez.

În vârstă de 64 de ani, Depardieu a dobândit cetăţenia rusă din partea lui Vladimir Putin, după o polemică purtată cu premierul francez Jean-Marc Ayrault, care a calificat drept detestabilă decizia actorului de a părăsi Franţa pentru a se instala în Belgia din raţiuni fiscale. Actorul francez, care şi-a achiziţionat o casă în Belgia, şi-a afişat atunci dragostea faţă de Rusia şi a calificat această ţară drept “o mare democraţie”. De asemenea, şi-a afişat şi prietenia cu preşedintele cecen Ramzan Kadîrov, aspru criticat de ONG-urile care acuză miliţiile acestui lider prorus că au minat mica republică, din cauza numeroaselor încălcări ale drepturilor omului.

×
Subiecte în articol: gerard depardieu