x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gerard Depardieu renunţă la paşaportul francez pentru că a fost jignit de premierul Jean-Marc Ayrault

Gerard Depardieu renunţă la paşaportul francez pentru că a fost jignit de premierul Jean-Marc Ayrault

17 Dec 2012   •   16:37
Gerard Depardieu renunţă la paşaportul francez pentru că a fost jignit de premierul Jean-Marc Ayrault
Sursa foto: OSMAN KARIMOV / AFP

Actorul Gerard Depardieu a anunţat că va renunţa la paşaportul său francez din cauza criticilor care i-au fost adresate de premierul francez Jean-Marc Ayrault deoarece şi-a mutat domiciliul în Belgia, informează nydailynews.com.

Gerard Depardieu susţine că premierul Jean-Marc Ayrault l-a numit "patetic" şi "antinaţional" din cauză că s-a mutat în Belgia pentru a beneficia de facilităţile fiscale de acolo.

"Nu cer să fiu aprobat, dar aş putea cel puţin să fiu respectat! Dintre cei care au plecat din Franţa niciunul nu a fost jignit cum am fost eu. Nu am omorât pe nimeni, cred că nu am făcut nimic rău, în 45 de ani am plătit impozite de 145 de milioane de euro şi am 80 de angajaţi cărora le-am oferit locuri de muncă. Nu sunt de compătimit dar nici de invidiat, însă refuz cuvântul 'lamentabil'. Vă predau paşaportul şi dreptul la securitatea socială de care nu m-am folosit niciodată. Noi nu mai avem aceeaşi patrie. Sunt un adevărat european, un cetăţean al lumii, aşa cum mi-a spus tatăl meu întotdeauna ", a spus actorul într-o scrisoare deschisă publicată de Journal du dimanche.

Gerard Depardieu susţine că şi-a plătit întotdeauna taxele şi impozitele.

Actorul împlineşte în această lună 64 de ani şi a jucat în mai mult de 100 de filme.

×
Subiecte în articol: gerard depardieu paşaport casa taxe impozite