x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Criză economică în Germania. Cea mai mare grevă din ultimele decenii. Transportul este paralizat

Criză economică în Germania. Cea mai mare grevă din ultimele decenii. Transportul este paralizat

de Redacția Jurnalul    |    27 Mar 2023   •   14:30
Criză economică în Germania. Cea mai mare grevă din ultimele decenii. Transportul este paralizat
Sursa foto: Hepta

Grevă de amploare în Germania provocată de inflație și scumpiri. Participă circa 3 milioane de angajați din transporturi, scrie Reuters.

Transportul în comun și trenurile sunt staționate, iar aeroporturile Munchen și Frankfurt și-au suspendat zborurile. 

Sindicatul Verdi și Sindicatul EVG au declanșat greva de 24 de ore, după ce mai multe acțiuni de protest au avut loc în ultimele luni din cauza crizei economice care afectează cea mai mare economie europeană. Scumpirile la alimente și energie, precum și scăderea nivelului de trai îi nemulțumește pe cetățenii germani. Prețurile de consum au crescut cu 9,3% în februarie 2023 iar angajatorii nu au făcut o ofertă care să compenseze scumpirile astfel că sindicatele avertizează cu alte greve în pereioada Paștelui. 

Din sindicatul Verdi fac parte 2,5 milioane de salariați din sectorul public iar din sindicatul EVG alți 230.00 de angajați de la Deutsche Bannk și companiile de transport în comun. 

De cealaltă parte, conducerea Deutsche Bahn consideră că protestele sunt "excesive, nefondate şi inutile" și atrag atenția că majorarea salariilor va duce la creșterea impozitelor și scumpirea transportului. 

Totodată, autoritățile din Paris se află de mai multe săptămâni sub presiunea protestelor zilnice a angajaților nemulțumiți de creșterea vârstei de pensionare. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: protest germania greva