x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania cere Rusiei să oprească războiul din Ucraina

Germania cere Rusiei să oprească războiul din Ucraina

04 Mar 2022   •   21:01
Germania cere Rusiei să oprească războiul din Ucraina

Guvernul Germaniei a reiterat, vineri seară, apelul adresat Rusiei de a opri intervenţia militară din Ucraina, la câteva ore după conversaţia cancelarului Olaf Scholz cu preşedintele Vladimir Putin.

"Războiul din Ucraina trebuie să înceteze", a declarat Annalena Baerbock, ministrul german de Externe, potrivit postului RTL.

"Sunt şi mulţi cetăţeni ruşi care consideră că acesta nu este războiul lor, ci este un război fals al preşedintelui ţării", a subliniat Annalena Baerbock, cu ocazia reuniunii miniştrilor de Externe din statele Uniunii Europene.

Anterior, Guvernul de la Berlin a transmis că Olaf Scholz, cancelarul german, a discutat vineri cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, despre conflictul militar din Ucraina, iar liderul de la Kremlin l-a anunţat că urmează o nouă rundă de negocieri cu Kievul şi au stabilit să menţină contactele.

"Cancelarul Olaf Scholz a discutat telefonic, vinerea aceasta, cu preşedintele rus, Vladimir Putin. În conversaţia de aproximativ o oră, cei doi lideri au făcut un schimb de puncte de vedere pe subiecte de dispută. Cancelarul s-a declarat preocupat în legătură cu informaţiile şi imaginile grave care vin de zile întregi din Ucraina. A cerut Rusiei să oprească imediat operaţiunile militare şi să permită accesul organizaţiilor umanitare", a anunţat Guvernul de la Berlin într-un comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de agenţia MEDIAFAX. "Preşedintele Putin l-a informat pe cancelar că Rusia şi Ucraina au programat pentru acest sfârşit de săptămână a treia rundă de negocieri. Putin şi Scholz au stabilit să aibă noi discuţii", precizează Guvernul Germaniei.

Kremlinul a confirmat că preşedintele Vladimir Putin i-a transmis cancelarului Olaf Scholz disponibilitatea continuării negocierilor cu Ucraina. De asemenea, Vladimir Putin i-a cerut liderului german facilitarea evacuării cetăţenilor străini aflaţi în Ucraina.

×