x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania: Furtuna Friederike a provocat pagube de un miliard de euro

Germania: Furtuna Friederike a provocat pagube de un miliard de euro

26 Ian 2018   •   07:59
Germania: Furtuna Friederike a provocat pagube de un miliard de euro

Furtuna Friederike, care săptămâna trecută a lovit nordul Germaniei, a provocat pagube în valoare de un miliard de euro, aproape dublu faţă de estimările iniţiale, a anunţat Asociaţia Asigurătorilor Germani (GDV).

 

Potrivit celor mai recente estimări ale GDV, furtuna Friederike a provocat pagube de aproximativ 900 milioane de euro clădirilor la care se adaugă pagube de 100 de milioane de euro provocate autovehiculelor.

Conform noilor estimări, Friederike este a doua cea mai scumpă furtună care a lovit Germania după furtuna Kyrill, care în anul 2007 a provocat pagube de două miliarde de euro.

În total, furtuna Friederike a provocat moartea a cel puţin 12 persoane în vestul Europei, din care opt în Germania. Numeroşi arbori au fost smulşi de rafalele de vânt care au suflat cu 130 km/h, iar la un moment dat în vestul Germaniei viteza vântului era de 203 km/h. Operatorul feroviar german Deutsche Bahn a fost nevoit să suspende traficul pe liniile mari, o măsură fără precedent după furtuna Kyrill. Circulaţia rutieră a fost şi ea perturbată, în special în Olanda, unde 66 de camioane au fost răsturnate de rafale de vânt - un record din 1990 - provocând în anumite locuri ambuteiaje monstru, potrivit biroului circulaţiei rutiere.

AGERPRES

×