x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania: Ia aur, neamule!

Germania: Ia aur, neamule!

de Anca Aldea    |    23 Iun 2009   •   00:00

Un om de afaceri din Germania a încercat marea cu sarea în timp de criză şi a reuşit, cel puţin deocamdată, să-şi atragă simpatia cumpărătorilor de aur, dar nu numai.



Thomas Geissler, patronul unei firme care se ocupă de comerţul cu aur, a amplasat săptămâna trecută în Frankfurt un automat ce vinde preţiosul metal. Între două zboruri, călătorii care s-au aflat pe aeroportul internaţional din Frankfurt ­ al treilea cel mai aglomerat din Europa ­ au putut achiziţiona o bucăţică de aur care, peste nişte ani, va avea o valoare mult mai mare decât în prezent. Cei mai interesaţi să investească bani în foiţele din aur de unul sau două grame s-au dovedit asiaticii, spune omul de afaceri german într-un interviu pentru Agenţia France Presse.

Automatele "Gold to Go" ­ pe care omul de afaceri vrea să le vadă în toate aeroporturile europene ­ ar putea vinde şi piese din aur sub formă de monede australiene sau canadiene, scrie AFP. Pentru a atrage şi a-şi păstra clientela, investitorul german promite preţuri accesibile ­ mai mici cu circa 20% faţă de preţul gramului de aur practicat de băncile germane. Un gram de aur costă în jur de 30 de euro, iar o piesă de 10 grame ­ aproximativ 245 de euro. Geissler nu neagă că vrea să profite de pe urma automatelor sale şi, mai spune el, tarifele afişate vor fi ajustate continuu la cursul internaţional cu ajutorul unui soft special creat. Aparatele vor fi dotate şi cu aparate de supraveghere, iar unele vor funcţiona doar cu carduri bancare. Pentru a-şi proteja investiţia, omul de afaceri va introduce în fiecare aparat aur în valoare maximă de 50.000 de euro.

×
Subiecte în articol: externe