x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania închide un hotel al Coreii de Nord, aflat în centrul Berlinului

Germania închide un hotel al Coreii de Nord, aflat în centrul Berlinului

10 Mai 2017   •   18:06
Germania închide un hotel al Coreii de Nord, aflat în centrul Berlinului

Germania a anunţat miercuri că va angaja o procedură pentru a închide un hotel din inima Berlinului, pentru a priva Coreea de Nord, proprietara clădirii, de o sursă de venituri, informează AFP. 

Clădirea ce găzduieşte Cityhostel, hostel cu preţuri mici situat la o aruncătură de băţ de atracţiile turistice cele mai populare din centrul capitalei germane, s-a dovedit a fi proprietatea ambasadei nord-coreene, care primeşte o chirie lunară de 38.000 de euro, au explicat mai multe mass-media germane, printre care cotidianul Suddeutsche Zeitung şi televiziunea publică ARD. 

Citând o rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU din noiembrie anul trecut, ce impune noi sancţiuni din cauza programului nuclear nord-coreean, purtătorul de cuvânt al diplomaţiei germane a subliniat că 'reprezentanţele Coreii de Nord în străinătate trebuie să-şi limiteze activităţile diplomatice şi consulare'. 

'Orice activitate comercială este interzisă (...), iar Cityhostel din Berlin nu constituie o activitate diplomatică sau consulară', a declarat Martin Schoefer, astfel că executivul german 'va închide această sursă de finanţare pentru regimul nord-coreean pe cât de repede posibil'. 

El nu a precizat în ce mod intenţionează guvernul german să facă acest lucru, nici dacă hostelul, care nu este exploatat de ambasadă, îşi va înceta activitatea. Responsabilul german nu a precizat nici de când sunt la curent autorităţile germane cu activitatea acestui hostel. 

Consiliul de Securitate al ONU a impus în decurs de 11 ani şase valuri de sancţiuni împotriva Phenianului, din cauza programelor sale nucleare şi de rachetă. Sancţiunile sunt menite să priveze această ţară de mijloace pentru finanţarea dezvoltării unui arsenal nuclear strategic şi tactic. 

Comunitatea internaţională a încercat în ultimii ani să limiteze drastic accesul Coreii de Nord la valută, în timp ce Phenianul îşi foloseşte reţeaua diplomatică pentru a obţine valută forte precum dolarul sau euro prin activităţi comerciale sau de trafic.AGERPRES

×