x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania: Mai mulţi tineri strigând sloganuri xenofobe au atacat copii de refugiaţi

Germania: Mai mulţi tineri strigând sloganuri xenofobe au atacat copii de refugiaţi

07 Oct 2016   •   21:10
Germania: Mai mulţi tineri strigând sloganuri xenofobe au atacat copii de refugiaţi

Mai mulţi tineri au ameninţat cu un cuţit trei copii de refugiaţi sirieni şi i-au lovit înainte de a scanda sloganuri xenofobe joi seară în estul Germaniei, a anunţat vineri poliţia, informează Reuters.
   
Băieţii refugiaţilor în vârstă de cinci, opt şi 11 ani coborau dintr-un autobuz în oraşul Sebnitz, la aproximativ 40 km est de Dresda, când au fost atacaţi, a precizat poliţia într-un
comunicat.
   
O purtătoare de cuvânt a poliţiei nu a putut confirma naţionalitatea atacatorilor, adăugând că identitatea lor nu era încă cunoscută.
   
Potrivit poliţiei, mai mulţi tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 20 de ani se aflau lângă locul atacului, dar nu era clar dacă ei au fost atacatorii.
   
Germania, cea mai mare economie a Europei, a primit în total 1,1 milioane de migranţi anul trecut şi în acest an, provocând îngrijorare printre unii germani care simt că ţara lor este invadată de străini cu culturi sau religii diferite.
   
Sprijinul pentru partidul anti-imigraţie Alternativa pentru Germania (AfD) a crescut după afluxul de migranţi anul trecut, în special în statele din est unde şomajul este în general mai mare decât în vest, aminteşte Reuters.

Sursa: AGERPRES

×