x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania primeşte mai mulţi solicitanţi de azil decât toate statele membre UE

Germania primeşte mai mulţi solicitanţi de azil decât toate statele membre UE

03 Ian 2017   •   11:25
Germania primeşte mai mulţi solicitanţi de azil decât toate statele membre UE

Două treimi dintre cererile de azil depuse în cadrul Uniunii Europene în primele nouă luni ale anului 2016 au fost depuse în Germania, potrivit publicaţiei Die Welt, citată de Le Soir.


Cererile de azil depuse şi acceptate pe parcursul primelor trei trimestre ale anului 2016 au fost mai numeroase în Germania decât în toate celelalte state membre ale Uniunii Europene, a informat marţi cotidianul Die Welt, pe baza datelor furnizate de Oficiul european pentru statistică Eurostat.

Potrivit ziarului, 988.000 de solicitări de azil au fost depuse în Uniunea Europeană în primele nouă luni ale anului 2016, dintre care două treimi (658.000) în Germania. Unele dintre aceste cereri au venit de la persoane care au sosit în ţară în 2015, dar care nu au putut solicita protecţia autorităţilor germane din cauza întârzierilor acumulate de către serviciile competente.

Germania conduce şi la capitolul aprobării cererilor de azil. Potrivit Eurostat, în perioada ianuarie-septembrie 2016, 755.770 de cereri de azil au fost aprobate la nivelul UE, dintre care mai mult de jumătate (420.080) în Germania.

Sursa - AGERPRES

×
Subiecte în articol: germania refugiati azil