x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania va trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina

Germania va trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    25 Ian 2023   •   13:30
Germania va trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina
Sursa foto: Hepta

Autoritățile germane au confirmat că Germania va trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina și va aproba exportul acestora din țările partenere.

Germania va trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina. De asemenea, va aproba exportul acestora din țările partenere, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Hebestreit, citat de Sky News.

Țara va furniza 14 tancuri de luptă, logistică și muniție.

Trupele ucrainene care vor folosi tancurile se vor antrena în Germania.

Radu Tudor: „SUA vor anunța transferul de tancuri Abrams”

Radu Tudor scrie pe blogul său că acesta este semnalul așteptat de alte state occidentale, care dispun de astfel de tancuri și intenționează să le trimită Kievului.

"Cancelarul Germaniei, Olaf Scholtz, va anunța astăzi, în Bundestag, acordul țării sale pentru transferul de tancuri Leopard 2 în Ucraina. Transferul va fi făcut atât de către Germania, cât și de către alte țări care dețin acest tip de tanc și aveau nevoie de acordul țării producătoare.

Potrivit informațiilor militare occidentale, Ucraina va primi într-o primă fază în jur de 100 de tancuri occidentale, de la următoarele state :

  • 14 tancuri Leopard 2 din Germania
  • 14 tancuri Leopard 2 din Polonia
  • 18 tancuri Leopard 2 din Olanda
  • 8 tancuri Leopard 2 din Norvegia
  • 4 tancuri Leopard 2 din Portugalia

SUA vor anunța, cel mai probabil, astăzi intenția de a trimite 30 tancuri M1 Abrams în Ucraina.

Marea Britanie a confirmat oficial încă de săptămâna trecută că va trimite o companie de 14 tancuri Challenger în Ucraina.

Este o cursă contra cronometru, pentru că Rusia este pe ultima sută de metri cu pregătirea valului 2 al invaziei militare în războiul de agresiune din Ucraina. 

Generalul Valeri Zalujnîi, comandantul Forțelor Armate din Ucraina, a declarat recent că are nevoie într-o prima faza de cel puțin 200 de tancuri pentru a stăvili ofensiva forțelor ruse in Donetk, în zonele Bahmut și Soledar", precizează Radu Tudor pe blogul său.

×