x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Islamist sirian care pregătea un atac terorist, arestat în Germania

Islamist sirian care pregătea un atac terorist, arestat în Germania

de Redacția Jurnalul    |    25 Apr 2023   •   20:15
Islamist sirian care pregătea un atac terorist, arestat în Germania

Un militant islamist sirian acuzat că intenţiona să comită un atac terorist a fost arestat marţi, în cursul unei operaţiuni a poliţiei din oraşul german Hamburg, informează site-ul Tagesschau.de.

Individul în vârstă de 28 de ani este acuzat că pregătea, împreună cu fratele său comiterea unui atac terorist cu centură explozivă, din "raţiuni islamiste radicale", conform Parchetului din Hamburg.

Nu este clar care era ţinta atentatului, dar urmau să fie vizaţi "civili", au declarat surse judicare citate de publicaţia Bild.

"A fost arestat un suspect care plănuia comiterea unui atac cu bombă. Agenţi ai Serviciului de combatere a Criminalităţii Organizate împreună cu poliţia au arestat o persoană în Hamburg şi au efectuat percheziţii în localitatea Kempten. La operaţiune au participat în total aproximativ 250 de agenţi ai forţelor de ordine", a comunicat Direcţia germană pentru combaterea criminalităţii (BKA).

Autorităţile germane încearcă să afle dacă suspectul şi fratele acestuia fac parte din vreo reţeaua teroristă islamistă.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: islamist sirian germania