x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania va importa 1,5 milioane de tone de țiței din Kazahstan în 2023

Germania va importa 1,5 milioane de tone de țiței din Kazahstan în 2023

de Redacția Jurnalul    |    11 Ian 2023   •   15:20
Germania va importa 1,5 milioane de tone de țiței din Kazahstan în 2023
Sursa foto: Hepta

Germania va importa 1,5 milioane de tone de petrol din Kazahstan în acest an, din care 20.000 de tone vor ajunge în această lună, anunță Bolat Akchulakov, ministrul Energiei de la Astana, scrie Interfax.

"Aşteptăm o confirmare oficială din partea colegilor ruşi că vor permite transferul petrolului pe teritoriul Rusiei. Avem deja o confirmare orală. Livrările totale ar putea ajunge la 1,5 milioane de tone pe an", a spus acesta, precizând că țara sa poate exporta până la 6 milioane de tone de țiței în Gemrania.

Petrolul este transportat prin conducta Drujba. 

În contextul războiului din Ucraina și a sancțiunilor occidentale, Germania s-a reorientat spre ale surse de petrol pentru rafinăriile Leuna și Schwedt. 

Kazahstanul a produs 53,3 miliarde metri cubi de gaze naturale şi 84,2 milioane de tone de petrol în 2022. Exporturile de țiței s-au ridicat la 64,3 milioane de tone. În acest an vrea să producă 90,5 milioane de tone de petrol şi să exporte 71 milioane de tone.

Compania naţională de petrol şi gaze din Kazahstan, KazMunayGas (KMG) este acţionar majoritar la compania KMG International, care se ocupă cu rafinare, petrochimie, retail și trading în străinătate. Rețeaua sa cuprinde circa 1.100 de puncte de alimentare în România, Bulgaria, Georgia şi Republica Moldova. 

×
Subiecte în articol: Kazahstan germania petrol drujba