x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania va reexamina zeci de mii de solicitări de azil

Germania va reexamina zeci de mii de solicitări de azil

31 Mai 2017   •   18:34
Germania va reexamina zeci de mii de solicitări de azil

Germania a anunţat miercuri că doreşte să verifice zeci de mii de permise de şedere acordate solicitanţilor de azil, după ce un militar german suspectat că pregătea un atentat a reuşit să se dea drept refugiat sirian, relatează AFP. 

Verificările, care vor începe în această vară, vor viza până la 100.000 de dosare depuse în ultimii doi ani de solicitanţii de azil cu vârste între 18 şi 40 de ani şi proveniţi din circa zece ţări, a declarat ministrul de interne Thomas de Maiziere. 

Măsura va fi luată în urma unui scandal recent din armata germană: un ofiţer al Bundeswehr-ului, Franco Albrecht, bănuit că pregătea împreună cu complici atentate împotriva personalităţilor de stânga sau a străinilor, s-a dat timp de mai multe luni drept refugiat sirian, deşi nu vorbea limba arabă. 

Franco Albrecht, locotenent în prezent în spatele gratiilor, a reuşit să se înregistreze ca refugiat sirian care a fugit din calea războiului şi a obţinut în această calitate în 2016 dreptul de şedere de un an şi o indemnizaţie lunară de 409 de euro. 

El s-a prezentat sub numele de David Benjamin, pretinzând că aparţine unei minorităţi franceze în Siria. 

Acest caz incredibil aduce în actualitate întrebări incomode cu privire la gestionarea a peste un milion de dosare de cereri de azil din afluxul de migranţi din perioada 2015-2016, în timp ce autorităţile germane au promis să examineze cu severitate aceste dosare de teama escrocilor şi a ameninţării jihadiste. 

'Este un fapt regretabil şi trebuie să aibă consecinţe', a afirmat Thomas de Maiziere, dând asigurări că o asemenea situaţie nu se va mai repeta.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: germania azil