x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ghid de călătorie pentru românii care merg la Campionatului Mondial de Fotbal

Ghid de călătorie pentru românii care merg la Campionatului Mondial de Fotbal

de Alexandra Motoroiu    |    05 Mai 2010   •   00:00



Românii care vor merge la Campionatul Mondial de Fotbal din Africa de Sud sunt preveniţi de Ministerul de Externe că rata criminalităţii în această ţară este foarte ridicată. MAE îi sfătuieşte pe românii ajunşi în ţara africană să nu frecventeze zone necunoscute, să nu se plimbe pe jos noaptea şi să evite călătoriile cu trenul.


"TÂLHĂRIE, JAF ARMAT, VIOL"
"Nu uitaţi! Africa de Sud este o ţară cu un nivel ridicat de criminalitate. În zonele periferice ale oraşelor se produc deseori infracţiuni (tâlhărie, jaf armat, viol). Recomandăm cetăţenilor români care călătoresc în Africa de Sud să evite deplasările pe jos după lăsarea întunericului şi să nu frecventeze zone necunoscute fără un însoţitor localnic. În cazul în care conduceţi un autoturism, vă sfătuim să circulaţi cu uşile blocate şi să nu parcaţi decât în locuri special amenajate", se arată într-un ghid special de călătorie, lansat azi de MAE.
Cei care sunt victimele unor incidente nedorite (furt, accident) sunt sfătuiţi de MAE să contacteze poliţia locală.


VACCINURI OBLIGATORII
Românii care vor merge la Campionatul Mondial de Fotbal trebuie să-şi facă anumite vaccinuri. Autorităţile sud-africane solicită ca persoanele care călătoresc în această ţară să fie vaccinate împotriva hepatitei A, poliomelitei, tetanus-ului şi febrei tifoide.
Ministerul de Externe mai atrage atenţia că pe timpul desfăşurării Campionatul Mondial de Fotbal în Africa de Sud este iarna australă, iar temperaturile pot coborâ sub -5 grade Celsius în timpul nopţii şi pot urca  la peste 25 de grade Celsius în timpul zilei. În unele dintre oraşele în care se vor desfăşura meciurile (Cape Town, de exemplu) se pot înregistra ploi frecvente.


VIZA E NECESARĂ
Românii care intenţionează să meargă în Africa de Sud au nevoie de viză, care se obţine de la reprezentanţa diplomatică a acestei ţări la Bucureşti.
MAE le aminteşte cetăţenilor români că, în Africa de Sud, pot cere asistenţă consulară de la orice misiune diplomatică a României sau a unei ţări UE, în cazul în care ţara noastră nu are reprezentanţi în zonă. Echipe consulare vor fi prezente şi în zona stadioanelor, mai precizează MAE.
Manifestările  sportive din Africa de Sud se vor desfăşura în oraşele Cape Town, Pretoria, Johhanesburg, Durban, Bloemfontenia, Rustenburg, Port Elizabeth şi Nelspruit, în perioada 11 iunie-11iulie 2010. Mai multe sfaturi privind călătoria în Africa de Sud puteţi găsi în ghidul postat pe site-ul MAE, la adresa:

http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=43360&idlnk=3&cat=29919

×
Subiecte în articol: externe