x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gianni Alemanno: Sentinţa în cazul Mailat trebuie să fie un avertisment adresat infractorilor

Gianni Alemanno: Sentinţa în cazul Mailat trebuie să fie un avertisment adresat infractorilor

09 Iul 2009   •   00:00
Gianni Alemanno: Sentinţa în cazul Mailat trebuie să fie un avertisment adresat infractorilor
Sursa foto: /Agerpres

Primarul Romei, Gianni Alemanno, a declarat joi, referindu-se la condamnarea la închisoare pe viaţă a lui Romulus Mailat, că această sentinţă "dură" este un avertisment adresat tuturor celor care ar intenţiona să abuzeze de femeile din capitala Italiei, relatează site-ul AbitareaRoma.net.



Românul Nicolae Romulus Mailat a fost condamnat joi la închisoare pe viaţă, în recursul judecat la Curtea de Apel din Roma, pentru uciderea Giovannei Reggiani în 2007, într-un caz care a declanşat polemici dure în Italia privind infracţiunile comise de imigranţi, în special de români.

"Duritatea sentinţei pentru uciderea Giovannei Reggiani exprimă pe deplin sentimentul de justiţie nu doar pentru familia victimei, ci pentru toţi cetăţenii Romei", a reacţionat Gianni Alemanno.

"Această sentinţă trebuie să fie un avertisment pentru toţi cei care ar încerca să abuzeze de femeile din oraşul nostru", a declarat edilul-şef al capitalei Italiei.

Iniţial, Romulus Mailat fusese condamnat la 29 de ani de închisoare pentru uciderea Giovannei Reggiani pe 30 octombrie 2007, dar procurorii au făcut recurs. Procurorul general Alberto Cozzella ceruse joi dimineaţă condamnarea la detenţie pe viaţă a românului în vârstă de 26 de ani, precum şi menţinerea timp de un an într-o celulă izolată. În apel, avocatul lui Mailat, Piero Piccinini, ceruse achitarea clientului său.

Judecătorul Antonio Cappiello, preşedintele Curţii de Apel din Roma, a decis joi condamnarea la închisoare pe viaţă a românului şi şase luni de menţinere în izolare, instanţa stabilind că Mailat nu merită circumstanţe atenuante. Sentinţa a fost pronunţată după doar două ore de dezbateri şi deliberări. "Pe baza sentinţei pronunţate de Curtea cu Juri din Roma la 29 octombrie 2008, contestată de Mailat Romulus Nicolae, de procurorul din Roma şi de Procuratura Generală, s-a decis excluderea circumstanţelor atenuante şi condamnarea lui Mailat la închisoare pe viaţă şi la menţinerea în izolare timp de şase luni", se arată în motivarea sentinţei Curţii de Apel.

În octombrie 2008, Nicolae Romulus Mailat fusese condamnat la 29 de ani de detenţie pentru omor calificat, tâlhărie şi agresiune sexuală, după moartea Giovannei Reggiani, agresată pe 30 octombrie 2007 în zona Tor di Quinto din Roma. Potrivit deciziei iniţiale, Mailat trebuia să achite daune civile în valoare de 500.000 de euro soţului victimei, amiralul Giovanni Gumiero. Această parte a sentinţei iniţiale a fost menţinută prin decizia de joi. În plus, Curtea de Apel a decis ca Mailat să achite cheltuieli de judecată în valoare de 2.500 de euro plus TVA.

Potrivit site-ului IlSole24Ore.it, avocatul românului, Piero Piccinini, care în apel ceruse achitarea inculpatului, a anunţat că va contesta decizia de condamnare pe viaţă la Curtea Supremă de Casaţie, instanţă supremă în Italia pentru astfel de cazuri.

Într-un alt proces, programat în octombrie, Romulus Mailat va fi judecat şi pentru denunţ calomnios. Acuzaţia de denunţ calomnios se referă la declaraţiile în care Mailat i-a atribuit crima lui Vasile Neamţu, fiul Emiliei, femeia care a alertat poliţia în acest caz.

Mediafax

×
Subiecte în articol: externe mailat