x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gigantul McDonalds, condamnat pentru obezitatea unui degustător al său. Vezi ce mânca zilnic acesta şi ce despăgubiri a obţinut în justiţie

Gigantul McDonalds, condamnat pentru obezitatea unui degustător al său. Vezi ce mânca zilnic acesta şi ce despăgubiri a obţinut în justiţie

de Agerpres    |    23 Aug 2011   •   06:45

Un degustator al companiei McDonalds a luat in greutate 30 kg in 12 ani. El a obtinut in justitie despagubiri de 50.000 dolari, scrie 20minutes.ch.

McDonalds a fost condamnat de un tribunal din Rio Grande do Sul (sudul Braziliei) sa-i plateasca despagubiri de 50.000 dolari lui Edson Zwierzinsky, un fost salariat, care s-a ingrasat cu 30 kg in cei 12 ani cat a lucrat pentru companie. "Il sileau in fiecare zi sa guste din multe produse", a declarat cotidianului La Nacion avocatul Vilson Martins. "Trebuia sa manance hamburger, cartofi prajiti si sa consume bauturi gazoase", a adaugat el.
Potrivit judecatorilor, care s-au bazat in decizia lor pe expertize medicale, ar exista o legatura directa intre obezitatea salariatului si muncile pe care le-a facut la firma. Reteaua de fast-food a fost gasita vinovata de culpa morala, iar despagubirile pe care trebuie sa le plateasca acopera plata unui tratament impotriva obezitatii si cuprind o compensatie pentru prejudiciile estetice suferite de fostul salariat.

×
Subiecte în articol: mcdonald