x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Giorgia Meloni a condamnat „antisemitismul galopant” la comemorarea de luni de la sinagoga din Roma

Giorgia Meloni a condamnat „antisemitismul galopant” la comemorarea de luni de la sinagoga din Roma

de Redacția Jurnalul    |    07 Oct 2024   •   17:45
Giorgia Meloni a condamnat „antisemitismul galopant” la comemorarea de luni de la sinagoga din Roma
Sursa foto: Hepta

Giorgia Meloni, premierul Italiei, a confirmat sprijinul pentru Israel și a denunțat antisemitismul în creștere, în cadrul unui discurs la sinagoga din Roma, scrie The Times of Israel.

În discursul său de luni, Meloni a acuzat antisemitismul „galopant” care a apărut de la atacurile Hamas, făcând referire la protestele pro-palestiniene și anti-Israel din Italia, care au degenerat în violențe în weekend.

Deși susține dreptul Israelului de a trăi în siguranță în interiorul granițelor sale, Meloni a insistat ca acesta să respecte dreptul internațional și și-a exprimat îngrijorarea cu privire la distrugerile cauzate de forțele israeliene în Gaza.

Ea a mai spus că palestinienii din Gaza sunt „victime de două ori: mai întâi ale cinismului Hamas, care îi folosește ca scuturi umane, apoi ale operațiunilor militare israeliene”.

În calitate de președinte actual al Grupului celor Șapte (G7), Italia va continua să lucreze pentru un armistițiu imediat, „eliberarea ostaticilor israelieni și stabilizarea graniței israelo-libaneze prin implementarea deplină a rezoluțiilor ONU”, a declarat Meloni.

De la preluarea funcției în 2022, Meloni a întreprins mai multe inițiative pentru a-și arăta sprijinul pentru comunitatea evreiască din Italia și pentru Israel.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: giorgia meloni Israel antisemitism