x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un rus l-a sunat pe Andrzej Duda și s-a dat drept Macron. Gluma a devenit virală pe internet

Un rus l-a sunat pe Andrzej Duda și s-a dat drept Macron. Gluma a devenit virală pe internet

de Redacția Jurnalul    |    22 Noi 2022   •   20:42
Un rus l-a sunat pe Andrzej Duda și s-a dat drept Macron. Gluma a devenit virală pe internet
Sursa foto: Hepta

Un fals „Macron” l-a sunat pe Andrzej Duda chiar în noaptea în care o rachetă a căzut în Polonia. Gluma celor doi comedianți ruși a ajuns pe internet

Președintele polonez a vorbit cu un farseur care a pretins că este Emmanuel Macron al Franței în noaptea în care o rachetă a lovit un sat de lângă granița ucraineană, a declarat marți președinția poloneză, potrivit Reuters.

Într-o înregistrare de 7 minute și jumătate de convorbire, postată pe internet de comedianții ruși Vovan și Lexus, președintele polonez Andrzej Duda poate fi auzit vorbind în engleză cu interlocutorul, care încearcă să ia un accent francez.

Convorbirea, a doua oară în ultimii ani când farseurii din Rusia reușesc să ajungă la Duda, a avut loc în seara în care lumea se temea că războiul din Ucraina s-ar putea extinde dincolo de granițele sale.

„Emmanuel, crede-mă, sunt foarte atent”, îi spune Duda interlocutorului. „Nu vreau să avem un război cu Rusia și crede-mă, sunt foarte atent, foarte atent”.

Președinția a pe Twitter: „După explozia rachetei de la Przewodow, în timpul convorbirilor în curs cu șefii de stat și de guvern, a fost conectată o persoană care pretindea că este președintele francez Emmanuel Macron. În timpul convorbirii, președintele Andrzej Duda și-a dat seama, după modul neobișnuit în care interlocutorul a purtat conversația, că ar fi putut fi vorba de o încercare de farsă și a încheiat conversația”.

Președinția Poloniei investighează, împreună cu serviciile sale, modul în care interlocutorii au reușit să ajungă la Andrzej Duda, a precizat acesta.

În 2020, Vovan și Lexus l-au sunat pe Duda pretinzând că sunt secretarul general al ONU, Antonio Guterres, ceea ce a ridicat întrebări cu privire la securitatea și filtrarea apelurilor în biroul lui Duda.

Consilierii lui Duda nu au putut fi contactați pentru comentarii suplimentare.

Vovan și Lexus sunt cunoscuți în Rusia pentru că vizează celebrități și politicieni cu farse telefonice și i-au păcălit în trecut pe Macron, pe cântărețul britanic Elton John și pe fostul premier britanic Boris Johnson, printre alții.

Vovan și Lexus - prank cu Duda și Macron

×
Subiecte în articol: gluma racheta Macron Andrzej Duda