x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Google Street View a intrat în "inima" CERN. Fă un TUR VIRTUAL al locului unde a fost găsită "particula lui Dumnezeu" (VIDEO)

Google Street View a intrat în "inima" CERN. Fă un TUR VIRTUAL al locului unde a fost găsită "particula lui Dumnezeu" (VIDEO)

27 Sep 2013   •   13:00
Google Street View a intrat în "inima" CERN. Fă un TUR VIRTUAL al locului unde a fost găsită "particula lui Dumnezeu" (VIDEO)

Google și-a anunțat parteneriatul cu Centrul European pentru Cercetări Nucleare (CERN), locul unde a fost descoperit bosonul Higgs. Operatorul celui mai popular motor de cautare la nivel mondial a făcut în același timp publice și fotografii pentru un tur virtual al laboratoarelor.

Astfel, centrele de control și tunelurile CERN sunt acum disponbile pe Google Street View. Imaginile au fost realizate în 2011. În fotografii a fost surprins detectorul ATLAS, unde sunt descoperite particule, detectorul ALICE, în cadrul Large Hadron Collider și un alt detector Compact Muon Solenoid, unul care studiază aspecte generale ale fizicii. 

"Suntem încântaţi că CERN ne-a deschis uşile pentru ca oricine din lumea să poată vedea laboratoarele, centrul de comandă şi tunelurile unde se fac experimente", a anunţat Google.

×