x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gorbaciov: Asasinarea lui Nemțov, o tentativă de a destabiliza Rusia. Era un om adevărului

Gorbaciov: Asasinarea lui Nemțov, o tentativă de a destabiliza Rusia. Era un om adevărului

28 Feb 2015   •   13:38
Gorbaciov: Asasinarea lui Nemțov, o tentativă de a destabiliza Rusia. Era un om adevărului

Ultimul președinte al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, a declarat sâmbătă că asasinarea liderului opoziției liberale ruse, Boris Nemțov, reprezintă o tentativă de destabilizare a Rusiei, consemnează agenția EFE.

"Este o încercare de a complica situația, probabil chiar de a destabiliza țara, de a alimenta confruntarea", a spus Gorbaciov într-o declarație acordată agenției Interfax. El a îndemnat totodată să nu se tragă concluzii premature asupra posibililor autori ai crimei sau asupra motivației acestora. "Crima ne afectează pe toți. Sigur că Boris avea trăsăturile sale particulare, dar era un om adevărului. Și sunt foarte afectat", a mai spus ultimul lider sovietic.

Boris Nemțov a fost împușcat mortal vineri noaptea pe podul Bolșoi Moskvorețki (Marele pod de piatră), în imediata apropiere a Kremlinului, de un individ necunoscut ce a deschis focul asupra lui dintr-o mașină.

El convocase pentru duminică un marș de amploare la Moscova pentru a protesta față de politica președintelui Vladimir Putin și față de implicarea Rusiei în conflictul armat din Ucraina, unde Kremlinul sprijină politic și militar insurgența separatiștilor proruși. Putin a reacționat imediat după asasinat, afirmând, prin intermediul purtătorului său de cuvânt, că este vorba despre o provocare.

×
Subiecte în articol: boris nemtov mihail gorbaciov