x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gorbaciov, despre Vladimir Putin: A început să se creadă Dumnezeu!

Gorbaciov, despre Vladimir Putin: A început să se creadă Dumnezeu!

21 Noi 2014   •   08:57
Gorbaciov, despre Vladimir Putin: A început să se creadă Dumnezeu!

Fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov consideră că actualul şef al statului rus, Vladimir Putin, îi repetă greşelile, începând să se creadă Dumnezeu.

'Mi se pare că începe să sufere de aceeaşi maladie ca mine: încredere în sine excesivă. Şi tot ce se spune, nu contează. El este deja Dumnezeu sau cel puţin adjunctul lui Dumnezeu, pe ce probleme - nu ştiu', a spus Gorbaciov (83 de ani), în timpul prezentării noului său volum 'După Kremlin'.

'Mi se părea că l-am prins pe Dumnezeu de picior. Să nu fiţi trufaşi niciodată, vanitatea mi-a jucat o festă', a exclamat fostul lider sovietic.

Gorbaciov este de părere că un stat puternic nu se construieşte prin forţă.

'Un stat puternic este un stat democratic. Un stat puternic nu poate dispersa în forţă manifestaţii ale opoziţiei, iar dacă procedează astfel, acesta este un semn de slăbiciune', a spus Gorbaciov, potrivit agenției de presă Unian, citată de Agerpres.

În cazul în care dificultăţile te depăşesc, nu trebuie să-ţi fie teamă să te retragi, a subliniat ex-liderul sovietic. În acelaşi timp, Putin a făcut multe pentru a salva Federaţia Rusă de la dezintegrare după preşedintele Boris Elţin; deşi a folosit metode autoritare, a făcut aceasta în interesul majorităţii, a mai spus Gorbaciov.

×
Subiecte în articol: mihail gorbaciov Vladimir Putin