x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gorbi şi-a vândut baladele pentru Raisa

Gorbi şi-a vândut baladele pentru Raisa

de Sînziana Stancu    |    23 Iun 2009   •   00:00

Un album cu şapte balade romantice interpretate de fostul preşedinte sovietic Mihail Gorbaciov, dedicat memoriei soţiei sale, Raisa Gorbaciova, a fost vândut la o licitaţie organizată în scopuri caritabile la Londra.



În albumul "Songs for Raisa" sunt şapte balade ruseşti, care îi plăceau Raisei la nebunie, scrie site-ul nme.com, citat de Mediafax. Soţia lui Gorbaciov a murit în 1999 de leucemie. "Discul conţine şapte dintre piesele favorite ale Raisei", a mărturisit Mihail Gorbaciov într-o conferinţă de presă. El a mai spus că solistul trupei rock Mashina Vremeni, Andrei Makarevich, l-a ajutat să facă acest album cu balade, pe care l-a vândut la licitaţie, la Londra, la începutul săptămânii, pentru suma de 165.000 de dolari. Banii încasaţi vor merge la Fundaţia Raisa Gorbaciova, care ajută copiii bolnavi de cancer.

UNICAT
Albumul este unicat şi a fost adjudecat de un "filantrop britanic", după cum a dezvăluit presa insulară. Cu ocazia licitaţiei, Gorbi a urcat pe scenă şi a interpretat o veche baladă rusă, "Old Letters", avându-i printre cei 350 de invitaţi şi pe soţia premierului britanic, Sarah Gordon, actriţa Vanessa Redgrave, ambasadorul rus la Londra, Iuri Fedotov, şi pe autoarea seriei de romane "Harry Potter", J.K. Rowling.

×
Subiecte în articol: externe