x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Grecia va cere prelungirea acordului de împrumut

Grecia va cere prelungirea acordului de împrumut

18 Feb 2015   •   18:49
Grecia va cere prelungirea acordului de împrumut
Sursa foto: Creatas/Getty Images/Creatas RF

Guvernul elen va depune joi o solicitare de extindere a finanţării europene, pe care continuă să o numească “memorandum”, de fapt programul de ajutorare a Greciei, în curs din 2010 şi asociat măsurilor de austeritate, a anunţat miercuri o sursă guvernamentală citată de Le Monde.
Acţiunile europene au urcat la cel mai ridicat nivel din ultimii şapte ani după ce s-a aflat că Atena va cere o extindere a acordului de împrumut, potrivit Bloomberg şi Reuters.
Discuţiile dintre Grecia şi creditorii internaţionali s-au prăbuşit luni seara în Bruxelles după ce Guvernul elen a refuzat să accepte cerinţele impuse de creditori, adâncind temerile că ţara se apropie tot mai mult de faliment şi o ieşire din Zona Euro. Vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, a dat asigurări că miniştrii de Finanţe sunt gata să poarte noi discuţii cu Grecia dacă şi când aceasta va fi dispusă să solicite o extindere a actualului pachet de asistenţă.
Cu datorii de peste 300 de miliarde de euro şi cu destule reforme neduse la capăt, Grecia ar vrea o uşurare a poverii, în timp ce Eurozona pledează pentru continuarea în condiţii de stricteţe a planului de asistenţă financiară. Acordul curent expiră la 28 februarie. (I.D)

×